TEV BURS BAŞVURUSU (Türk Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir. )
13.09.2019

TEV BURS BAŞVURU DUYURUSU

Türk Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir. Aşağıdaki linkte ve belgede yer alan bilgileri dikkatlice okuyarak uygun şartlardaki öğrenciler başvuru yapabilirler.

2019-2020 Öğretim Yılı Burs Son Başvuru Tarihi: 22 Eylül 2019

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Ara sınıflar için : Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
  • Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf (özel) üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim /uzaktan  öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programlarında bulunanlar,
  • Üniversite için 25, yüksek lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyükler,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan kişiler başvuru yapamaz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz:

Burs Duyurusuna ait belge için tıklayınız.