Yaz Okulu hk.
8.05.2019

Sevgili Gençler,

Fakültemizde Yaz Okulu açılmamasına, Öğrencilerimizin diğer Üniversitelerin Yaz Okullarından ders almalarının uygun olduğuna ve ders alma süreçlerinin ESOGÜ Yaz okulu Yönetmeliğine tabi olduğuna, Fakülte Yönetim Kurulu’nda karar verilmiştir.  Herhangi bir Üniversiteden Yaz Okulunda Ders almaya karar verdiğinizde, öncelikle Başka Üniversiteden Ders Alma Formu (Yaz Okulu)'nu Bölüm Sekreterinize teslim etmeniz ve aşağıdaki hususları dikkate alarak süreci takip etmeniz önemlidir.

YAZ OKULUNDA BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN;

1. Yaz okuluna kayıt olmayı plânladıkları Üniversitenin ilgili fakültesinden ders/derslerin kod ve isimlerini, AKTS ve yerel kredi bilgilerini gösteren belgeleri, ders içeriklerini ve haftalık ders programlarını onaylı olarak almaları,

• www. egitim.ogu.edu.tr –öğrenci- matbu formlar-yaz okulu (3. sırada) dilekçesinin [Başka Üniversiteden Ders Alma Formu (Yaz Okulu)] eksiksiz doldurularak Bölüm Başkanlığı’na, -Yaz okulu için kayıt yaptırmadan/ders almadan önce- teslim etmeleri gerekmektedir.

Bu işlemleri yapmadan başka üniversiteden ders/dersler alan öğrencilerin almış oldukları dersler ve notları kesinlikle geçerli sayılmayacaktır.

2. Yaz Okulundan ders alınacak Üniversitenin talebi hâlinde öğrencilerin ilgili birime vermek üzere; “ders alma talebinin uygunluğuna ilişkin Fakültemiz Yönetim Kurul Kararını”, Dekanlık Yazı İşleri Biriminden almaları yararlarına olacaktır.

3. Yaz okulunda başka bir üniversiteden ders almak amacıyla Başka Üniversiteden Ders Alma Formu (Yaz Okulu) veren öğrencilerin; yaz okuluna başvurduğu üniversitedeki dersin/derslerin açılmaması durumunda, Fakültemiz Bölüm Başkanlığına durumlarını bildiren dilekçe vererek, taleplerini iptal ettirmeleri gerekmektedir (Açılmayan derslerin iptali için dilekçe vermeyen öğrencilerin notları sisteme FF olarak geçecektir.).

4. Yaz Okulu bitiminde öğrencilerin aldığı geçme notlarının elden takiple, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi, notlar elden verilmemiş ise takibinin yapılarak Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına tesliminin sağlanması gerekmektedir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

• Yaz okulunda; genel not ortalaması;

3.00 ün altında olan öğrenciler; 12 kredi, 3.00 ün üstünde olan öğrenciler; 15 kredi ders alabilirler.

• Anadal ve çift anadal için ayrı ayrı 12 veya 15 kredilik ders alınabilir. (Formların ayrı doldurulması gerekmektedir.)

AKTS: Üniversitemize ait AKTS geçerlidir.