TR | EN
Eskişehir Matematik Seferberliği Paneli Düzenlendi
26.07.2022
Öne çıkan görsel

Eskişehir Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen ve Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ'in moderatörlüğünü yaptığı, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üy. Emre EV ÇİMEN'in konuşmacı olarak katıldığı Eskişehir Matematik Seferberliği Paneli düzenledi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Suat MİRZA Konferans Salonunda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Akın AĞCA, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan DEMİRAL, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

"Matematik Seferberliği" kapsamında matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerileriyle desteklemek ve kolaylaştırmak amaçlanmaktadır. Öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak, matematik dersinde ve yaşamlarında gerekli becerileri anlamlandırarak öğrenip kullanabilmelerini sağlamak hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda öncelikle sınıf öğretmenleri ve matematik öğretmenlerimizin daha sonra da diğer öğretmenlerimizin; seferberliğin içeriği hakkındaki bilgilerini artırmak, bilgilerini öğrencilere yansıtarak eğitimde fırsat eşitliğine de katkı sağlamak planlanmaktadır.

Panelde konuşan Vali Yardımcısı Akın AĞCA, Eskişehir'in eğitimde önemli bir noktada olduğunu, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişmelere açık olduğunu yapılan bu tür çalışmalarla farkındalığının daha da arttığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, Matematik seferberliğinin, ülkemizin geleceği için çok önemli bir kırılma noktası olacağını, seferberlik kapsamında oluşturulabilecek nitelikli öğrenme ortamları, etkinlikler ve deneyimler üzerine konuşulacağını, bu panelden sonra öğrencilerin hayatına dokunmanın daha etkili olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre EV ÇİMEN ile Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdülkadir ERDOĞAN ve Prof. Dr. Nilüfer KÖSE tarafından sunum gerçekleştirildi.

Panel katılımcılara verilen katılım ve teşekkür belgesinin takdimi ile son buldu.