FEN ÖĞRETİMİNDE OKUL DIŞI ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
12.06.2022

Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği programında açılan ve Doç. Dr. Ersin KARADEMİR tarafından yürütülmekte olan “Fen Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları” dersi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir. Ders içerikleriyle bağlantılı olacak şekilde; Eskişehir Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile ortak olarak Uygulamalı Bilim Merkezi Turu, Uzay Evi Gösterisi ve tamamı uygulamalar içeren dört farklı atölye gerçekleştirilmiştir.  Bunların yanı sıra Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katılım sağlanmıştır. Öğretmen adaylarının doğada karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkabilmeleri amacıyla tümü ders içerikleriyle bağlantılı olarak hazırlanmış ve Emekli SAT Komando Hakan ÇALIŞKAN ile Doç. Dr. Ersin KARADEMİR tarafından uygulamalı Doğada Hayatta Kalma eğitimleri yürütülmüştür.