TR | EN
Fakültemizde geleneksel pi günü etkinliği
17.03.2019
Öne çıkan görsel

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özden TEZEL, Pİ günü kutlamasında yaptığı konuşmada:

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özden TEZEL, Pİ günü kutlamasında yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi;

“Eğitim sistemimizin durumunu, bu bağlamda matematik eğitimini enine boyuna tartışmak, geleceğin öğretmeni olacak öğrencilerimizin matematiğe karşı olumlu tutumlarının geliştirilmesini sağlamak ve sorunları/çözümleri tartışmak için, bu tür toplantılar bize önemli fırsatlar sunuyor.

Matematiğin günlük hayâtımızdaki ve bilimdeki yerini, önemini tartışmak aslında anlamsızdır. Ancak, son zamanlarda ulusal ve uluslararası sınavlarda alınan üzücü sonuçlar, eğitimin bütün dallarında bizi kapsamlı bir muhasebe yapmaya zorluyor.”

Prof.Dr. Özden TEZEL, konuşmasının sonraki bölümünde üniversite sınavlarında ve PISA vb. uluslararası sınavlarda alınan başarısız sonuçlardan örnekler verdikten sonra, konuşmasını “Bütün bu sonuçlar, ülkemizde eğitim alanında, özellikle de fen ve matematik eğitiminde önemli sorunlar olduğunu; bu konularda iyi durumda olan ülkelerle aramızdaki mesafenin giderek açıldığını ortaya koymaktadır. Bu toplantının ve benzeri etkinliklerin, sorunun çözümüne katkı sağlamasını umuyor, bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.