X. GELENEKSEL DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ KUTLAMASI
15.03.2021

X. GELENEKSEL DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Tarafından Kutlandı.

Fakültemiz Matematik Eğitimi Anabilim Dalı olarak ilk defa Çevrimiçi ortamda öğrenci etkinliği olarak gerçekleştirilen, geleneksel olarak her sene kutlanan Eski Adı ile "Pi Günü" yeni ismi ile "Dünya Matematik Günü" Etkinliğine Matematik Eğitimi Lisans Programı Öğrencileri, Mezun Öğrencilerimiz ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri katılmıştır. Üçüncü ayın 14’ü (3.14) pi sayısının tam kısmı ile virgülden sonraki ilk iki ondalık kısmı kullanılarak “14 Mart” Pi Günü olarak kutlanmaktaydı. ESOGÜ Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 2011 yılından bu yana 14 Mart Dünya Pi Günü olarak kutlanmıştır ve fakültemiz, ülkemizde en eski ve geleneksel olarak her yıl düzenli olarak bu kutlamayı yapan sayılı fakülteler arasındadır. UNESCO tarafından 2019 yılında Pi Günü bütün matematik yelpazesini içerecek şekilde genişletilerek Dünya Matematik Günü olarak ilan edilmiştir.

Öğrencilerimiz bu vesile ile, 14 Mart 2021 tarihinde 16.00’da çevrimiçi ortamda mezun öğrencilerin de davet edildiği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hocalarının katılım sağladığı bir etkinliği organize etmişlerdir. İçeriğinde Pi sayısının ve matematiğin konuşulduğu, yarışmaların, müzik dinletilerinin, sokak röportajının ve bilgilendirici sunumların ve konuşmaların gerçekleştirildiği bu etkinlik ile Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Lisans Programı üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz, sıralarımızdan geçmiş ve şimdilerde Türkiye’nin dört bir yanında matematik öğretmeni olarak görev yapan sevgili mezun öğretmenlerimiz eğlenceli ve duygu dolu anlar yaşamışlardır. Mesafelere rağmen gönüllerin bir olduğunun altı çizilerek, tüm matematikseverlerin “Dünya Matematik Günü” kutlu olsun mesajı verilmiştir.