TR | EN
Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi
6.12.2020
Öne çıkan görsel

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü ve Eskişehir Tepebaşı Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu iş birliği ile gerçekleştirilen programda Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanları, öğretmenler ve veliler konuşmacı olarak yer aldılar.

Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Macid Ayhan MELEKOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başlayan programda Eskişehir Tepebaşı Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu öğretmenlerinden Aysun ÇETİN-ÇİLESİZ, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen uzaktan eğitim uygulamalarında yaşananlardan ve süreci nasıl yönettiklerinden söz etti. Eskişehir Tepebaşı Ahmet Yesevi Özel Eğitim Anaokulu öğretmenlerinden Sibel GÜMÜŞ, salgının ve uzaktan eğitim sürecinin erken çocukluk dönemindeki etkilerini anlattığı konuşmasında, olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için ne tür müdahalelerde bulunmaya çalıştıklarını açıkladı. Aynı okulda eğitim almakta olan özel gereksinimli bir çocuğa sahip anne Gülçin MARAŞLI ise sürecin kendileri üzerindeki olumsuz etkilerini anlatırken; uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan eğitsel gereksinimlerini bir veli gözüyle dinleyicilere aktardı.

Gerçekleşen konuşmaların ardından; Arş. Gör. Dr. Özge Sultan BALIKÇI tarafından Covid-19 salgını sürecinde özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve kendilerinin bakış açısından eğitim sürecinin incelenmesi üzerine gerçekleştirmiş oldukları araştırmanın bulgularını paylaştı. Arş. Gör. Dr. Özge Sultan BALIKÇI, Dr. Öğr. Üy. Bora GÖRGÜN, Dr. Öğr. Üy. Kürşat ÖĞÜLMÜŞ ve Prof. Dr. Macid Ayhan MELEKOĞLU tarafından gerçekleştirilmiş olan bu çalışmaya göre öğretmenlerin, ailelerin ve özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinin hem olumlu hem de olumsuz yanlarına ilişkin dikkate değer görüşleri dile getirdikleri görüldü.

Programın son bölümünde ise Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanları, izleyiciler tarafından kendilerine yöneltilen çeşitli soruları yanıtladılar. İzleyiciler tarafından sorulan sorular arasında aile eğitiminin önemi, özel eğitim gereksinimi olan çocukların uzaktan eğitim sürecinde ekran kullanım sürelerinin kontrol edilmesi, salgın ve hastalıkla ilgili olarak ortaya çıkan kaygılarla baş etmek üzere yapılabilecekler, üstün zekâlı/yetenekli çocukların sosyal yeterlik özellikleri ve çocuklarda görülebilen problem davranışlara yönelik çözüm önerileri gibi başlıklar yer aldı.

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü’nün YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan programın kaydı https://www.youtube.com/watch?v=3pGBnoBL6Xw&t=3227s bağlantısından izlenebilir.