Fakültemiz Projesine TÜBİTAK Desteği
8.06.2020

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin KARADEMİR tarafından yürütülmekte olan "Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarına Beceri Temelli Ölçme Aracı Hazırlama Eğitimi" adlı proje TÜBİTAK-2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Dünyada PISA, TIMSS vb. sınavlarda, ülkemizde de son dönemlerde özellikle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yeni nesil / beceri temelli sorulara yer verildiği görülmektedir. Bu kapsamda öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının bu niteliklerle donanması oldukça önem arz etmektedir. Bu proje kapsamında; fen bilgisi öğretmen adaylarına beceri temelli ölçme aracı hazırlama konusunda teorik ve uygulamalı bir eğitim süreci hazırlanmıştır.