İzmir-Şirince’de yer alan Nesin Matematik Köyü’ ne düzenlenen teknik gezi
2.12.2019

Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ, Dr. Öğr. Üy. Emre EV ÇİMEN, Dr. Öğr. Üy. Candaş UYGAN ve 86 öğrenci İzmir-Şirince’de yer alan Nesin Matematik Köyü’ ne bir teknik gezi düzenlemişlerdir.

Teknik gezi, 30 Kasım 2019 saat 00.00 da Dumlupınar Öğrenci Yurdu önünden çıkılarak başlamış, 1 Aralık 2019 tarihinde saat 23.00 de Eskişehir’e ulaşılarak sona ermiştir. Gezi süresince olağanüstü bir durumla karşılaşılmamış, her şey planlandığı gibi düzenli ve programlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 30 Kasım saat 10.00’da Matematik Köyüne varılmış, hep birlikte yapılan kahvaltı ve öğle yemeğinin ardından 13.00-15.00 arası Prof. Dr. Ali Nesin’in “Matematik ve Oyun” konulu dersine iştirak edilmiştir. Ders sonrasında öğrenciler ile Matematik Köyü gezilerek doğadaki matematik üzerine bilgiler paylaşılmıştır. 1 Aralık tarihinde sabah kahvaltısının ardından saat 09.00’da Matematik Köyü’nden ayrılarak Şirince’ye geçilmiş ve burada öğrencilere serbest zaman verilmiştir. Saat 10.30-12.30 arasında Selçuk-Efes ören yeri ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve öğle yemeğinin ardından saat 14.30 da Eskişehir’e dönüş yolculuğu başlamıştır. Aynı gün saat 23.00 de Eskişehir’e ulaşılmıştır. Teknik geziye katılan öğrencilerden alınan dönütler, gezinin amacına ulaştığını göstermiş olup öğrenciler geziden çok memnun olduklarını, çok şeyler öğrendiklerini ve bu tür gezilerin kendilerine çok faydalı olacağını ifade etmişlerdir. Matematiğe olan bakışlarının çok farklılaştığını belirten öğrenciler, öğretmen olduklarında öğrencilerini bu tür teknik gezilere götürmeleri gerektiğinin farkına varmışlardır. Ayrıca teknik bir gezinin nasıl yapılacağını da öğrenmişlerdir. Bu onların öğretmenlik meslekleri için önemli bir kazanımdır.