4.08.2023

İngilizce Öğretmenliği programına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin dikkatine,

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Olan Bölümler

Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Mimarlık

Uluslararası İlişkiler

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Karşılaştırmalı Edebiyat

İngilizce Öğretmenliği

İlahiyat

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Genel Not Ortalaması ve Ek Madde-1 kapsamında Üniversitemize yatay geçiş yapacak öğrenciler için;

Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınav Tarihi : 21-23 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hazırlık Muafiyet Sınavı (İlahiyat Fakültesi hariç) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olup, sınavla ilgili açıklama Yabancı Diller Yüksekokulunun sayfasında yer alacaktır.

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan programlara başvuracak öğrencilerin başvurulacak programa göre, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Zorunlu Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi” veya “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Öğretim ve Sınav Yönergesi”nde belirtilen hazırlık sınıfı muafiyet koşullarını taşıması ve belgelemeleri gerekmektedir.