TR | EN
Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Çalıştayı
23.07.2019
Öne çıkan görsel

Fakültemiz ev sahipliğinde fen bilimleri ve sınıf öğretmenlerine yönelik 12-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen ve üç gün süren “Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Çalıştayı” başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin farklı illerinden gelen 60 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayla; fen ve sınıf öğretmenlerine uygun seviyede astronomi bilgi ve becerileri oluşturmak / geliştirmek üzere teorik ve uygulamalı eğitimler içeren, proje hazırlama kültürü ile materyal geliştirmeyi de kapsayan yoğun öğrenme atmosferi oluşturulmuştur. Çalıştayda uygulamalı etkinlikler, atölye çalışmaları, güncel astronomi sohbetleri, okul dışı öğrenme faaliyetleri ve gece / gündüz gözlem faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler sayesinde katılımcıların astronomi konusunda nitelikli bilgi elde etmiş öğretmenler olması sağlanmış, bu bilgi ve becerileriyle sahadaki bilim eğitimi faaliyetleri desteklenmiştir. Ayrıca çalıştaya Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şeker İlkokulu da destek sağlamıştır.

Çalıştay açılışında Düzenleme Kurulu adına konuşan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memduh Sami TANER, ESOGÜ’deki çalıştayın öncekilere kıyasla daha geniş tabanlı ve üniversite merkezli bir çalıştay olduğunu kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, öğretmenlerin çeşitli illerden kendi imkânlarıyla böyle bir çalıştaya katılarak eğitim almalarının daha da başarılı olacaklarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Dekanımız Prof. Dr. Özden TEZEL açılışta gerçekleştirdikleri konuşmada, fen bilimleri dersinde öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak, çeşitli problem ya da çözülmesi zor durumlarla karşılaştıklarında doğru ve hızlı bir biçimde gerekli kararları alabilmelerini sağlayacak, mevcut teknolojiyi anlayıp kullanabilecekleri türden bir öğrenme-öğretme ortamının oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ülke, toplum ve bireyler olarak bilişim ve iletişim gibi alanlardaki yarışta yerimizi alabilmek için eğitim faaliyetlerinin niteliğini artırmak zorunda olduğumuzu belirten Prof. Dr. Özden TEZEL, düzenlenen çalıştayın fen bilimleri ve sınıf öğretmenlerinin bilinç düzeylerinin daha da artırılmasına katkıda bulunmasını ümit ettiğini söyledi.