Kodlama Laboratuarı
14.10.2019

Genel bilgilendirme

Fakültemizde KODLAMA LABORATUARI kurma çalışmalarının Kasım ayında tamamlanması planlanmaktadır. Öğretmen adaylarımız öğretmen olduklarında bu laboratuar eğitimleri sayesinde kodlama ile ilgili edindiklerini ders içeriklerine entegre edebileceklerdir.

Kurulan laboratuarın etkin / verimli kullanılabilmesi için öncelikle fakültemiz öğrencilerine;

• Kodlamanın felsefesi
  • Kodlama farkındalığı
  • Kodlama dili
  • Algoritmik düşünme
  • Kodlamanın disiplinlerarası kullanımı
  • Kodlamanın eğitim sistemindeki / öğretim programlarındaki yeri seminerleri verilecektir.

Sonrasında Fakültemiz tarafından geliştirilmiş ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, öğrencilerimizin kendi öğretmenlik programlarına uygun hazırlanmış;

• Bilgisayarsız kodlama
  • Web tabanlı kodlama
  • Blok tabanlı kodlama
  • Oyun tabanlı kodlama
  • Robotik kodlama eğitimleri verilecektir.

Eğitimlerin planlanması

• Öncelikli olarak Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarına özgü içerikler oluşturulmuş olup başvurular bu programlardan kabul edilecektir. Sonraki dönemlerde diğer öğretmenlik alanlarında da başvurular alınacaktır.
  • Eğitimlerin verimli olarak yürütülebilmesi için her bir grup 10-15 kişi ile sınırlı tutulacaktır. Bu sebeple her bir programın kendine ait kontenjanı bulunmaktadır.
  • Bir gruba ait toplam eğitim süresi 24 / 30 saat [Haftada 3-5 saat] olacak şekilde planlanmaktadır.
  • Eğitimler yıl içerisinde sürekli olacak şekilde devam edecektir.
  • Eğitimler ders saatleri dışında öğrencilere uygun ortak saatler için planlanacaktır.

Başvuru süreci

• Başvurular aşağıdaki form yoluyla çevrimiçi olarak alınacaktır.
  • Başvuruda doldurulan tüm bilgilerin doğru olduğuna dair belge istenecektir.
  • Başvuruların çok olması durumunda genel not ortalaması / sınıf düzeyi / daha önce bir etkinlikte ödül alma vb. ölçütler göz önünde bulundurularak katılımcılar belirlenecektir.
  • Ön başvuru sonrası kabul edilen öğrencilere e-posta / telefon yoluyla bilgi verilecektir.

Son başvuru tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba

Kodlama Eğitimi ön başvuru formu için tıklayınız…

Aşağıdaki QR kodu okutarak başvuru formuna doğrudan ulaşabilirsiniz.